Olen syntynyt kesäkuussa ja siitä kenties johtuu että koen kesäkuun kaikista kauneimpana ja aistirikkaimpana kuukautena. Sireenit ja kielot ovat tuoksuvista kukista ne kaikista parhaimmat ja kesäsateen raikkaus, sekä kaiken vihreys herättää vihdoin mielen talvikoomasta.
Kirjoja on kulunut paljon.Viimeaikoina olen kahlannut useita tarinoita niin Stieg Larssonin, kun Paolo Coelhonkin kirjoittamana. Tuntuu että voisi vaan lukea ja haaveilla. Käsillä tekeminen kyllä hieman kärsii tuosta lukemismaniasta. Viimeaikoina valmiiksi on tullut vain yksi ristipistotyö.
Toukokuussa mietitytti paljon ihmisen mieli. Luin kirjoja mielenterveyden horjumisesta mm. persoonallisuushäiriöiden ja traumojen osalta. Myös psykoottisten ihmisten maailmankuva pohditutti paljon. Palasin ajatuksissani aikaisemmin katsomaani Prinsessa elokuvaan ja sen pohjalta pohdin, onko elämä joskus laadukkaampaa harhoissa, jos todellisuus on liian raskasta kohdata. Aloitin kirjoittamaan asiasta ns.mietintävihkooni, johon ajatuksia on helppo purkaa. Kun toimii psyykkisten vaikeuksien kanssa päivittäin, vaikkakin näin työn puolesta, mieli matkustelee hetkittäin mitä kummallisimmissa pohdinnoissa ja tällöin usein helpottaa, jos pohdintaa saa jotenkin loogisesti paperille. Palasin siis takaisin aiempaan työpaikkaani, joka on psykiatrinen hoitolaitos.
No onneksi on ollut edes pieniä hetkiä aikaa touhuta jotain muutakin.

Keväällä meillä oli käsityökoulussa paperin valmistuskurssi,missä tein muutamia paperikortteja skräppäilyyn ja yhden isomman paperin, johon tein narulla koristeita. Paperista ei tullut yhtään sellainen kun olisin halunnut, mutta tässä nyt kuva siitä kuitenkin:



Talvi tuntui pitkältä ja raskaalta, niinpä kevään heräämisestä piti nappailla kuvia kameran kanssa:







Viimekesänä tein samankaltaisen ristipistotyön työpaikalta lähtiessä läksiäislahjaksi. Nykyisin olen palannut samaan työpaikkaan, jolloin pääsin nappaamaan tämän vanhankin työn valokuvan.


Ylempänä oleva on viime kesäinen ristipistotyö ja alempi on uusi, jonka tein kuopuksen lopettaessa eskarin päiväkodissa, jossa kaikki lapsemme on olleet hoidossa viimeiset kymmenen vuotta: