Työntäyteinen syksy takana ja mieli siirtymässä pikkuhiljaa joulun tunnelmiin. Valitettavasti ulos katsellessa joulutunnelmat ovat kaukana. Upeita pianoesityksiä on kuultu musiikkiopiston joulujuhlissa kuopuksen ja muiden oppilaiden esittämänä.

Käsityökoulussa syksyn ohjelmistoon ovat kuuluneet värjäys ja ompelukurssi, sekä muovityökurssi. Tällaisia valmiita tuotoksia sieltä sitten syntyi:

                                        Pussivärjätyt verhot ikkunassa.

 

  Kierrätysmuovista sulatettu kassi tyttärelle

   ja vähän pienempi laukku, johon käytetty Tarjoustalon ja Tarmo lähikaupan muovikasseja, sekä jätesäkkejä.

Elma-messuillakin vierailimme tänä vuonna melkeen koko perheen voimin, isot pojat jäivät kotiin. Pojille messuilta löytyi MM-lätkä rekvisiittaa huoneen sisustukseen ja tyttö sai reiät korviin Ouletissa, sekä sisustustarroja huoneeseen, jonka remontoin, tai siis lähinnä maalasin ja sisustin uudestaan marraskuussa. Siitä kuitenkin kuvia vasta kun maalattu sänkykin saadaan kasaan. Löytyi Elma-messuilta mammallekkin jotain, tosin kohtalaisen pientä tällä kertaa:

Mies ja isot pojat kävivät lokakuun lopussa risteilyllä Tukholmassa ja toivat sieltä tuliaisiksi menninkäiskokoelmaan sopivia peikkoja ja karkkia:

Siinä sitä oli sitten herkuteltavaa.

Jouluinspiraatioksi ostin uusimman 101 ideer-lehden ja sekaisin langoista kirjan:

Kutominen on jäänyt vähän vähille tänä syksynä, kun tyttären huoneeseen valmistumassa oleva isoäidin neuleista tehty tilkkupäiväpeitto vie kaiken ajan. Lisäksi projektina on edelleen huovutettava enkelityynynpäälinen anopille. Jotain pientä tänäkin loppusyksynä on kuitenkin valmistunut:

Lapaset tyttärelle, sekä;

viimevuotisista puro-langoista yhdistellyt sukat ja Nalle kukkaketolangasta valmistuneet lapaset.

Päiväkotiin valmistin uuden käsinuken, joka ristittiin Tonttu Toheloksi. Tonttu kun muistaa kaiken väärin ja koheltaa jatkuvasti, niin että lapset joutuvat tonttu parkaa auttamaan.

Vietimme viikonlopun seurakunnan vanhempi-lapsileirillä. Tämä viikonloppu oli oikein terapeuttisen pysäyttävä ja mieleenpainuva. Oli ihanaa kun saattoi olla lasten kanssa ilman arjen pakollisia töitä. Koristelimme leirillä yhdessä lasten kanssa piparitalon:

Musiikkitaloidea oli mielestäni hyvä, jos ehditään, koristellaan vielä kotona kuopuksen pianonsoitonopettajalle oma piparitalo joululahjaksi. Syksyn autioima ranta oli karun kaunis ja pysättävä näky:

Joulukortteja askartelin esikoisen myyjäisiin 3D-versiona:

Omalle lähipiirille puolestaan kullanvärisinä leima/koristekortteina:

Loppuvuodesta tarkoitus on saada joululahjat loppuun ja tyttären päiväpeitto mahdollisimman hyvälle mallille, aika näyttää mitä muita visioita mieleen juolahtaa. Nyt toivottelen kaikille rauhallista joulun aikaa ja onnellista uutta vuotta.

                                                          Sydämeeni joulun teet ja mieleen hiljaiseen, taas Jeesus-lapsi syntyy uudelleen.

                                                                                                                                                                    Vexi Salmi