No nyt on taas tovi vierähtänyt siitä, kun viimeksi olen päässyt tänne päivittelemään. Kesä ja syksy ovat kiitäneet ohi sellaisella vauhdilla, että tuntuu kun kaikki tekeminen jäisi vähän niinkuin puolitiehen. Ja nyt on jo ensilumikin satanut maahan ja sieltä myös lähes poistunut.











 Käyn tällä hetkellä avoimen ammattikorkeakoulun kurssia, jossa harjoitellaan taideperäisten menetelmienkäyttöä sosiaalialalla ja samaan aikaa käsityötaiteiden perusopinnot, jalkapallojoukkueen rahavastaavan hommat, neljä lasta ja vuorotyö noin 60km:n päässä jossa kuljen ilman autoa, aiheuttavat kenties tuota ruuhkavuosien tuntua elämään. Tuolla kurssilla tein skräppäämällä oman voimaannuttavan valokuvani:


Onneksi pääsimme kahden kesken mieheni kanssa käymään lyhyellä kaupunkilomalla Berliinissä. Kaupungista löytyi upeita sisustus ja askarteluliikkeitä. Valitettavasti matkakin oli niin täynnä ohjelmaa, ettei kaikkialle kerennyt, mutta yhden tunnin uhrasin KaDeWe - nimisen tavaratalon valtavalle askarteluosastolle, josta mukaan tarttui erilaisia papereita ja ääriviivatarranauhoja.
Upea boheemi kaupunki oli tuo Berliini ja pyrin valokuvissanikin tuomaan mukana sen ainutlaatuista rosoisuutta. Ihmisiä oli valtavasti ja tuntui että kaikki jotenkin mahtuivat ja sopeutuivat sinne.













Berliinin tuliaisia:



Skräpppipapereita,



tarranauhoja,



ja palanen Berliinin muuria.


Kävimme Berliinissä ollessamme Sachenhausenin keskitysleirillä, juutalaisessa museossa, mauerparkin kirpparilla ja haistelemassa tunnelmia Alexanderplatzilla. Aika käytettiin minuutilleen hyödykseen, jättäen kuitenkin aikaa myös syömiselle ja tunnelman omaksumiselle ja kotiin tullessa univelka ja jalkojen uupumus sitten kuitattiin.

Käsityökoulussa olemme juuri suorittaneet betonikurssin, josta jouduin olemaan valitettavan paljon pois muiden menojen vuoksi ja nyt on vuorossa kehrääminen. Yllättävän vaikeaa oli tuo värttinän käyttö ensimmäisellä kerralla, mutta jotenkin tuon käsittelemättömän villan kehrääminen oli aivan ihanaa puuhaa lampaan tuoksun pyöriessä ympärillä.





Kotona käsitöiden tekeminen liittyy lähinnä syksyn pakollisiin villavaatteisiin ja joulun valmisteluun. Tein kahdeksan koristeltua lasipurkkia tilauksesta työkaverilleni, joka vei ne hyväntekeväisyys myyjäisiin, mutta niistä jäi kuvat ottamatta. Töissä teen kirjomalla ja ompelemalla huopasukista joulukalenteria.




joulupurkit,



kuopuksen lapaset,






ja omat säärystimet ja lapaset.


Niin paljon haluaisi ihminen ehtiä ja niin vähän on aikaa. Nyt työstän kotona lapasia tyttärelleni turkoosin ja keltaisen värisestä seitsemän veljestä langoista ja ainakin mies on toivonut lapasia huopasesta, joten kunhan tästä taas ehtii, niin ne on varmaan sitten seuraavat. Samalla työstän skräppialbumia vanhemmilleni.

Toivottavasti kiireet jossain vaiheessa helpottaa ja sitä ehtii rentoutumaan ja mietiskelemään. Kirjaprojektiani työstän lähinnä junamatkoilla ja neljä kuukautta kun on takana, työstettynä on 32 kirjaa, joten sitäkin tahtia pitäisi parin kirjan verran tiivistää, mutta siitä en kyllä aio ottaa paineita, jos jää 100 lukematta niin sitten saa jäädä. Pitää tässä elämässä osata ottaa rennomminkin ja olla ajoittain suorittamatta asioita.

     - Vene on varmimmassa turvassa silloin
        kun se on satamassa, mutta veneitä
        ei ole rakennettu sen vuoksi-
                                  
         Paolo Coelho: Pyhiinvaellus